Stoeterij Hof van Ede

Over ons

Het begon in 2002 met een Fries, een springpaard en een aantal fijne Tinkers.

 

Petra (1966) had het verlangen om mensen te laten ervaren hoe je ontspannen kunt buitenrijden. Niet bang te hoeven zijn dat je paard er vandoor gaat,  je als  “Lucky Luke” heerlijk relaxed het bosgebied kunt verkennen. En weet je …. het bestaat echt!

Ook in 2002 ontmoette ze Marco (1966). Marco gediplomeerd Orun instructeur, actief in de dressuur- en springsport en met een schat aan kennis op rijtechnisch gebied.

Ze werden verliefd, ze trouwden en samen richten zij Hof van Ede op. Met de kennis van beiden hebben zij zich de eerste jaren vooral gericht op rijlessen, ontspannen buitenritten en de fokkerij van Tinkers.

 

 

Nieuwsgierig geworden naar een nog betere samenwerking met de paarden melden zij zich bij Emiel Voest.  Na het volgen van diverse cursussen is Marco verder gegaan met het volgen van de opleiding “Freestyle instructeur niveau 1” en is hiervoor in 2009 geslaagd. Na een aantal jaren Freestyle-workshops en -trainingen te hebben verzorgd heeft hij zich in 2012 verder laten scholen tot “Freestyle instructeur niveau 2” waar hij in 2013 het diploma voor heeft gehaald. Petra heeft de begeleiding van het buitenrijden op zich genomen en zich verder ontwikkeld in het trainen en beleren van jonge paarden.

Buiten al deze kennis en ervaring draait het bij Hof van Ede vooral om het welzijn van de paarden. Om de paarden een zo optimaal mogelijk paardenleven te bieden is er gekozen voor groepshuisvesting.  Op deze manier proberen Marco en Petra te voorzien in de natuurlijke behoefte van de paarden zoals het sociale contact, voedselopname en beweging.